Carlo

Kijani simone zij zw

3Tk past precies in mijn visie wat sport betreft, vooral plezier beleven in het trainen en de wedstrijden met uiteraard een zo goed mogelijk resultaat

Carlo Pullens maakte voor het eerst kennis met triathlonsport in 1989. Hij voetbalde in die periode op hoog niveau, maar de verplichtingen en de onderlinge sfeer in het team zorgde ervoor dat de stap richting triathlon snel was gemaakt. In de eerste periode richtte Carlo zich vooral op de sprint en olympische afstand.  “In 1998 heb ik voor het eerst geproefd aan de hele triathlon in Almere. Na Almere ben ik interieurarchitectuur gaan studeren aan de Kunstacademie in Rotterdam waardoor er te weinig tijd over bleef om actief te trainen.”
Nadat de studie succesvol was afgerond kriebelde het toch teveel en werd het trainen weer opgepakt met als doel een kwalificatie voor Hawaï. Samen met Frank Heldoorn werd een traject bepaald om eerst een solide basis te leggen. In 2007 behaalde Carlo een 7e plaats in de Alpe d’Huez triathlon.
“In 2008 heb ik me met een 4e plaats in mijn agegroup op Lanzarote voor het eerst gekwalificeerd. Helaas heb ik door een blessure Hawaï moeten cancellen. In 2011 resulteerde een 13e plaats overall en 2e in mijn Age group op Lanzarote in een tweede kwalificatie voor Hawaii. Ondanks een werkweek van 40 uur wist ik op Hawaii in een tijd van 9.06 uur een 52e plaats overall te behalen en een podiumplaats in mijn Agegroup. Na in 2012 mijn p.r. op de hele triathlon op 8.42 uur te hebben gezet ben ik in 2013 vader geworden. Na ruim 15 jaar de stap weer richting de korte afstand gemaakt wat in 2013 resulteerde in een aantal overwinningen in mijn categorie. Dat ik komend seizoen deel uit zal maken van 3Tk past precies in mijn visie wat sport betreft, vooral plezier beleven in het trainen en de wedstrijden met uiteraard een zo goed mogelijk resultaat. Ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen en met de prettige sfeer en juiste instelling van het team zal dat vast goed komen.”